Uwaga! Ze względu na bardzo słaby zasięg prosimy dzwonić na numer telefonu 34 313 60 15.
- Aktualności
-
Lokalna Grupa Działania Górna Prosna
- O Nas
- Obszar
- Organy Stowarzyszenia LGD Górna Prosna
- Członkostwo w LGD
- Statut i Regulaminy
-
Bieżące informacje - materiały do konsultacji
- Materiały na Walne Zebranie Członków 18.12.2015
- Materiały na Walne Zebranie Członków 28.04.2016
- Materiały na Walne Zebranie Członków 10.06.2016
- Materiały na Walne Zebranie Członków 13.06.2018
- Materiały na Walne Zebranie Członków 10.12.2018
- Materiały na Walne Zebranie Członków 29.04.2019
- Materiały na Walne Zebranie Członków 23.09.2019
- Materiały na Walne Zebranie Członków 10.03.2020
- Ochrona Danych Osobowych
- Ogłoszenia
-
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020
-
Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER
- Strategia Rozwoju Lokalnego Kierowanego Przez Społeczność LGD Górna Prosna
- Zestawienie rzeczowo - finansowe
- Umowa Ramowa
- Nabory
- Plan komunikacji
- Kryteria wyboru operacji wraz z procedurą ustalania i zmiany kryteriów
- Procedura naborów wniosków
- Informacje dla Wnioskodawców
- Zakres działań PROW 2014-2020 z uwzględnieniem beneficjentów i wysokości pomocy.
- Księga wizualizacji i logotypy
- Konsultacje społeczne
- Portal ARiMR
- Plan szkoleń dla członków organu decyzyjnego i pracowników biura
- Pytania i odpowiedzi
- 19.3 Projekty współpracy
-
Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER
- Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich
- Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich 2019
- Zapytania ofertowe Biura
- Nasze Projekty
- Dla Turysty
- Linki
- Galeria
-
Archiwum
- Wsparcie Przygotowawcze
- Pogram Rozwoju Obszarów Wiejskich 2007-2013
- Kontakt
III Festiwal Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej "Opolski Bifyj"
Szanowni Państwo informujemy, że w terminie 13.11-21.11.2019 r. odbędzie się III edycja Festiwalu Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej „Opolski Bifyj”, która rozpocznie się uroczystą kolacją w dniu 13 listopada 2019 r. w Zamku Moszna.
Dwie pierwsze edycje (w Restauracji Hotelu „Spałka” w Kluczborku oraz w Restauracji „Nad Stawem” w Bogacicy) zdecydowanie zostały uznane za sukces, który odbił się szerokim echem w mediach. Główną inspiracją organizacji Festiwalu jest chęć promocji zarówno tradycyjnej kuchni Śląska Opolskiego, jak i naszych tradycyjnych i regionalnych produktów.
W trakcie Festiwalu dzięki wykorzystanym produktom tradycyjnym i regionalnym zostanie przygotowane jedyne i niepowtarzalne menu, które zaprezentowane zostanie przez Szefów Kuchni (restauracji, które stały się partnerem przedsięwzięcia) podczas uroczystej kolacji inaugurującej w Zamku w Mosznej (istnieje możliwość zakupu wejściówki na kolację – informacje w Zamku Moszna).
Restauracje / Partnerzy wydarzenia:
- Zamek w Mosznej
- Restauracja "Zamkowy Młyn" w Krapkowicach
- Restauracja "Nad Stawem" w Bogacicy
- Restauracja "Na Wyspie" w Niemodlinie
- Szef Kuchni Marcin Klich
W ramach festiwalu będą miały miejsce wydarzenia takie jak: warsztaty zdobienia pierników, zwiedzanie lokalnej winnicy, browaru, piekarni, warsztaty kulinarne, zielarskie a także malowania drewna oraz bombek choinkowych opolskim wzorem kwiatowym, jak również wystawa i prelekcja dotycząca starej Porcelany Tułowickiej.
Szczegóły znajdują się na plakacie z Programem.
Producenci regionalni / Partnerzy Festiwalu:
- Miody - Maciejów
- Piekarnia GS Samopomoc Chłopska - Praszka
- Książęcy Browar - Nysa
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska - Olesno
- Kozi Dar - Chudoba
- Agroturystyka Stary Młyn - Obrowiec
- Mięso-Wędliny Róża i Robert Blach s.c. - Górki
- Winnica Rodzinna Cwielong - Balcarzowice
- Winnica Hople - Paczków
- Winnica Parypa - Byczyna
- Cukry Nyskie
- Gospodarstwo Rolne Gorzellik Jan – Zakrzów
- Gospodarstwo Pasieczne - Piotr Krękiewicz – Ligota Tułowicka
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału.
W tym miesiącu: 37630
Wszystkich odwiedzin: 4462867
Europa inwestująca w obszary wiejskie
Instytucja zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Strona internetowa współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania "Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020