Uwaga! Ze względu na bardzo słaby zasięg prosimy dzwonić na numer telefonu 34 313 60 15.
- Aktualności
-
Lokalna Grupa Działania Górna Prosna
- O Nas
- Obszar
- Organy Stowarzyszenia LGD Górna Prosna
- Członkostwo w LGD
- Statut i Regulaminy
-
Bieżące informacje - materiały do konsultacji
- Materiały na Walne Zebranie Członków 18.12.2015
- Materiały na Walne Zebranie Członków 28.04.2016
- Materiały na Walne Zebranie Członków 10.06.2016
- Materiały na Walne Zebranie Członków 13.06.2018
- Materiały na Walne Zebranie Członków 10.12.2018
- Materiały na Walne Zebranie Członków 29.04.2019
- Materiały na Walne Zebranie Członków 23.09.2019
- Materiały na Walne Zebranie Członków 10.03.2020
- Ochrona Danych Osobowych
- Ogłoszenia
-
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020
-
Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER
- Strategia Rozwoju Lokalnego Kierowanego Przez Społeczność LGD Górna Prosna
- Zestawienie rzeczowo - finansowe
- Umowa Ramowa
- Nabory
- Plan komunikacji
- Kryteria wyboru operacji wraz z procedurą ustalania i zmiany kryteriów
- Procedura naborów wniosków
- Informacje dla Wnioskodawców
- Zakres działań PROW 2014-2020 z uwzględnieniem beneficjentów i wysokości pomocy.
- Księga wizualizacji i logotypy
- Konsultacje społeczne
- Portal ARiMR
- Plan szkoleń dla członków organu decyzyjnego i pracowników biura
- Pytania i odpowiedzi
- 19.3 Projekty współpracy
-
Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER
- Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich
- Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich 2019
- Zapytania ofertowe Biura
- Nasze Projekty
- Dla Turysty
- Linki
- Galeria
-
Archiwum
- Wsparcie Przygotowawcze
- Pogram Rozwoju Obszarów Wiejskich 2007-2013
- Kontakt
"Nasze Kulinarne Dziedzictwo- Smaki Regionów"
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego we współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie i Muzeum Wsi Opolskiej, zapraszają na XVII edycję Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepszą potrawę regionalną i lokalną.
Finał Regionalnej XVII edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” odbędzie się 2 lipca w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu.
CEL KONKURSU:
Celem konkursu jest identyfikacja i promocja regionalnych produktów oraz przygotowanie ich producentów do uczestniczenia w systemach jakości żywności, zarówno na szczeblu unijnym, jak i krajowym. Ideą konkursu jest też zachęcanie mieszkańców obszarów wiejskich, zwłaszcza tych o niekorzystnych warunkach gospodarowania, do poszukiwania alternatywnych źródeł dochodu.
KONKURS to idealny sposób na zgłębianie wiedzy o produktach i potrawach regionalnych, a także możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy pasjonatami szukającymi starych częściowo zapomnianych smaków.
Szczegółowe informacje na stronie: www.odnowawsi.eu oraz na stronie www.oodr.pl
KARTY ZGŁOSZENIA PROSIMY PRZESYŁAĆ NA ADRES:
Listem tradycyjnym:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
ul. Główna 1,
49-330 Łosiów z dopiskiem dział WGDiA,
lub e-mailem:
DO DNIA 16 CZERWCA 2017.
Osoba do kontaktu: Jadwiga Sadlej, dział WGDiA Tel. 77 44 37 159 lub 160 ,
tel. kom. 600 - 403 – 526
KIERMASZ podczas XVII edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
Uprzejmie informujemy, że uczestnicy konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”, prowadzący sprzedaż detaliczną, będą mieli możliwość sprzedaży swoich produktów na specjalnie przygotowanych stoiskach.
Zainteresowanych prosimy o zgłaszanie się DO DNIA 23 CZERWCA 2017. droga mailową na adres: , telefon kontaktowy: Jadwiga Sadlej Tel. 77 44 37 159 lub 160, tel.kom. 600 - 403 - 526.
DOCRegulamin Konkursu NKD - potrawa.doc
DOCRegulamin Konkursu NKD - produkt.doc
DOCZgloszenie-potrawa-2017.doc
DOCZgloszenie-produkt-2017.doc
W tym miesiącu: 37630
Wszystkich odwiedzin: 4462867
Europa inwestująca w obszary wiejskie
Instytucja zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Strona internetowa współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania "Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020